Hoogfrequent spotsysteem | SpotTEC

SpotTEC

De Tantec SpotTEC is een Corona Behandelingsmachine die gebruikt wordt voor de behandeling van profielen, de behandeling van kabels en spuitgietonderdelen. De SpotTEC kan eenvoudig worden geïntegreerd in elke productielijn en biedt de gebruiker een hoge mate van flexibiliteit in het gebruik.

De SpotTEC is gebaseerd op het principe van hoogspanningsontlading in atmosferische lucht die naar een substraatoppervlak wordt geblazen.

De SpotTEC van Tantec maakt eenvoudige voorbehandeling van oppervlakken van driedimensionale gegoten of geëxtrudeerde kunststof onderdelen, profielen enz. mogelijk met lage investerings- en bedrijfskosten.

De SpotTEC is gebaseerd op het principe van hoogspanningsontlading in het hoogfrequente gebied. Een blazer drukt de ontlading die ontstaat tussen de twee elektroden die geïntegreerd zijn in de ontladingskop, tegen het te behandelen substraat, waardoor er geen contraelektrode nodig is.

De SpotTEC kan eenvoudig en snel worden geïntegreerd in nieuwe of bestaande productielijnen om de hechting van lijm, inkt of coating te bevorderen. Het systeem is verkrijgbaar met een enkele of dubbele elektrodekop; andere versies zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Het SpotTEC systeem biedt oppervlaktebehandelingsoplossingen voor diverse kunststof producten en toepassingen. De SpotTEC voldoet aan de CE-vereisten en de EMC-regelgeving.

Cases

Technische specificaties

KENMERKEN:
Eenvoudig te installeren en te gebruiken Het systeem vereist geen aanpassing van de behandelingsparameters. Gewoon aansluiten op het stroomnet en klaar.
Eenvoudig onderhoud Alleen de metalen elektroden moeten worden vervangen.
Configuratie met één of twee koppen De generator kan worden uitgerust met een configuratie met één of twee behandelkoppen.
Luchtstroomregeling Tijdens het behandelingsproces wordt de luchtstroom bewaakt om altijd een goede luchtstroom te garanderen.
LED’s voor bedrijfsomstandigheden Tijdens het hele behandelingsproces geven de LED’s op het voorpaneel informatie over de huidige status van de generator.
Flexibele behandeling Ontworpen voor de behandeling van niet-geleidende oppervlakken bij lagere productiesnelheden. (max. 20m/min).
Technische specificaties SpotTEC enkel SpotTEC dubbel SpotTEC behandelkop
Netspanning en -frequentie 115 or 230 VAC 50/60 Hz 115 or 230 VAC 50/60 Hz N.V.T.
Uitgangsspanning/vermogen Spanning: 2 x 6,5 kV Vermogen: 550  Spanning: 2 x 6,5 kV Vermogen: 1100 Watt N.V.T.
Uitgangsfrequentie Cirka 25 kHz Cirka 25 kHz N.V.T.
Stroomverbruik Max. 600 VA Max. 1100 VA N.V.T.
Afmetingen in mm (LxBxH) 500 x 485 x 195 (incl. aansluitingen) 500 x 485 x 195 (incl. aansluitingen) 60 x 40 x 160 (excl. aansluitingen)
Gewicht in kg 13 (23 vid 115 VAC) 19 (29 vid 115 VAC) 1,7 (inkl. slang)
Behandelingsbreedte in mm N.V.T. N.V.T. 45-65 mm
Behandelingsafstand in mm N.V.T. N.V.T. 5-20 mm
Behandelingssnelheid in m/min N.V.T. N.V.T. Max. 20 m/min
Naleving van de regelgeving CE – RoHs – WEEE CE – RoHs – WEEE CE – RoHs – WEEE