NeedleTEC – Corona-behandeling van injectienaaldnaven

Tantec NeedleTEC is Corona-behandeling voor kunststof injectienaaldnaven. NeedleTEC is het antwoord op problemen met hechting en lekkage.

De behandeling van het oppervlak van de naaldnaaf verhoogt de benattingsgraad van het oppervlak en de hechtingseigenschappen door middel van elektrische ontlading.

Omdat Corona extreem hoge treksterkte kan bereiken, is het een van de meest gebruikte methoden geworden om naafoppervlakken te behandelen.

Onbehandelde naven hebben bijvoorbeeld treksterktes tussen 18-25N, terwijl met Corona behandelde naven treksterktes tot 75N bereiken.

Het NeedleTEC-station van Tantec is een geïntegreerd Corona-systeem dat is ontworpen om de hoge snelheden van hoogwaardige injectienaaldassemblagelijnen aan te kunnen.

Het vermogen van NeedleTEC om moeilijk bereikbare naafuitsparingen te behandelen maakt dit een gebruiksvriendelijk systeem en een veilige oplossing voor de behandeling van injectienaaldnaven.

Het geïntegreerde elektrodesysteem van het station kan alle gangbare houdermallen aan die gebruikt worden op assemblagelijnen, inclusief roestvrijstalen en kunststof mallen.

Voor 100% controle over het hele proces zorgt een uniek computergestuurd elektrodebewakingssysteem (optioneel) ervoor dat elke injectienaaldnaaf is blootgesteld aan de Corona-behandeling.

Het NeedleTEC station is een compact, desktop Corona-systeem dat bestaat uit een microprocessorgestuurde generator, transformator, elektrodes en ozonfilter.

Het NeedleTEC-station wordt geïnstalleerd vóór het lijmapplicatorstation op assemblagelijnen en behandelt alle standaardnaaldnaven en aangepaste naven.

Technische specificaties

Voordelen:
Volledig te integreren met nieuwe of bestaande naaldassemblagelijnen
Geschikt voor index- of continue productieprocessen
Bewakingssysteem voor 100% procescontrole
Extreem hoge treksterkte tot 75N
Voorkomt lekkage
Flexibel