Oppervlaktebehandeling van plastic flessen – BottleTEC

BottleTEC

Het belang om de uiteindelijke verpakking van een product er professioneel uit te laten zien is een groeiende trend bij veel flessenfabrikanten. Fabrikanten richten zich meer dan ooit op branding. Flessenfabrikanten willen niet dat hun etiketten van de fles vallen of dat logo’s slecht gedrukt zijn, waardoor het product er goedkoop of slecht gemaakt uitziet. Dit kan gebeuren omdat het oppervlak van de fles geen oppervlaktebehandeling heeft ondergaan.

Wanneer fabrikanten van flessen te maken krijgen met problemen met de hechting van etiketten, coatings en inkt, worden vaak corona oppervlakte treaters gebruikt om de kleefkracht te vergroten. Problemen met de hechting van flessen doen zich voor omdat veel van de verpakkingsmaterialen chemisch inert zijn.

Flessencoating zorgt ervoor dat labels niet loskomen totdat het label volledig vernietigd is. Oppervlaktebehandeling activeert oppervlakken om hechtingsplaatsen te creëren voor een succesvolle hechting.

Eenvoudig gezegd is oppervlaktebehandeling (etsen) de voorbereiding van een plastic oppervlak om maximale hechting mogelijk te maken tussen het plastic en andere materialen zoals lijm, inkt of coatings. Zonder deze stap in het productieproces loopt hecht de gedrukte inkt niet en blijven bepaalde soorten labels niet plakken.

Tantec’s BottleTEC systeem zet een nieuwe standaard voor coronabehandelingstechnologie. Het is mogelijk om PE, PET, PP, PC, PEEK, ABS, PS en andere cilindrische flessen te behandelen in productielijnen voor high-speed spuitgieten, printen, vullen of labelen. Flessen draaien snel door het systeem en worden 360° behandeld.

Dit universele BottleTEC systeem, ontwikkeld door Tantec, werkt met gepatenteerde roterende elektrode-elementen wat resulteert in een complete en uniforme behandeling van onderdelen. Deze autonome units kunnen worden geïnstalleerd binnen bestaande productielijnen of worden gebruikt als een off-line behandelingsproces.

Corona behandeling van flessen wordt beschouwd als een milieuvriendelijk proces met lage operationele kosten. Met Corona oppervlaktebehandeling kunt u veel besparen op lijmmaterialen, inkten, coatings en bijvoorbeeld primer.

Het BottleTEC oppervlaktebehandelingssysteem heeft de volgende kenmerken:

 

  • Oppervlaktebehandeling van flessen met verschillende vormen
  • Houdt gelijke tred met bestaande productielijnen.
  • Behandelingsniveaus tot 72 mN/m (dyne/cm) – afhankelijk van de toepassing.
  • Contactloze behandeling
  • BottleTEC elektroden zorgen voor een gelijkmatige behandeling
  • Flexibel ontwerp – aanpassen is niet nodig
  • Oppervlaktebehandeling van lege en gevulde flessen (afhankelijk van de toepassing)
  • Diverse ontwerpen beschikbaar afhankelijk van de onderdeelgeometrie
  • Eenvoudig onderhoud

Tantec’s BottleTEC oppervlaktebehandeling biedt verschillende oplossingen voor het verbeteren van de oppervlaktehechting van flessen. Onze oplossingen omvatten atmosferische plasmabehandeling en coronabehandeling. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Corona-systeem op maat

BottleTEC – Corona-behandelaar (horizontale elektroden)

BottleTEC – Plasmabehandeling met PlasmaTEC-X

BottleTEC – Oppervlaktebehandeling met SpotTEC

BottleTEC – Corona-behandeling (verticale elektroden)