OzoneTEC – Oppervlaktebehandeling met ozon

OzoneTEC

Tantec heeft haar OzoneTEC Systeem ontwikkeld voor het behandelen van de binnenkant van producten zoals surfplanken, koelers, ijsboxen, mantelbuizen, kleine boten, enz. – producten die bestaan uit glasvezel aan de buitenkant en schuim aan de binnenkant – ook wel sandwichconstructie genoemd.

De OzoneTEC produceert ozon dat in het hol product wordt geblazen en daar een tijdje blijft zitten voordat het er weer wordt uitgezogen. Daarna wordt het polyurethaanschuim geïnjecteerd. Het hardt uit en hecht zich aan de binnenkant van het product.

Eigenschappen:

  • Mogelijkheid om de binnenkant van rotatiespuitgiet onderdelen te behandelen
  • Hogere oppervlaktespanningniveaus in vergelijking met standaardharsen
  • Behandeling op aanvraag
  • Flexibele instellingen voor de behandeling van verschillende productgroottes en -afmetingen
  • Klein vloeroppervlak
  • Geen exotische behandelingsgassen nodig

Behandeling van rotatiespuitgiet onderdelen

Rotatiespuitgiet producten zijn meestal holle thermohardende kunststof onderdelen. De hars wordt verwarmd en gesmolten en door de mal te draaien vult de hars de vormholte waardoor het onderdeel een holle binnenkant krijgt.

Veel van deze onderdelen vereisen schuimisolatie om de thermische eigenschappen en stijfheid van de onderdelen te verbeteren.

Continu roteren voor uniforme wanden

Continue rotatie van de mal tijdens het proces zorgt voor een uniforme dikte van de wanden. De OzoneTEC speelt een belangrijke rol bij het activeren van het binnenoppervlak van het onderdeel om de hechting te verbeteren.

Een OzoneTEC-systeem bestaat meestal uit een generator, HV-transformator, regelkast, persluchtsysteem en een aangepast frame. OzoneTEC kan worden geïnstalleerd als een inline proces of als een standalone oplossing.