Lekdetectie van microgaatjes | LeakTEC

Proces voor lekdetectie

LeakTEC is een krachtig elektronisch hulpmiddel voor niet-destructieve lekdetectie van niet-geleidende enkellaags materialen.

De LeakTEC meet een lek tussen een hoogspanningselektrode (DC) en een tegenelektrode die geaard kan zijn of tegengesteld gepoold kan zijn. De LeakTEC garandeert volledige procescontrole en traceerbaarheid.

Test om gaatjes op te sporen

Het is typisch een toepassingen om gegoten en gelaste verbindingen in medische hulpmiddelen zoals medische buizen, containers, pipetten, canules en geëxtrudeerde folie voor medische zakken enz. aan oppervlaktetests te onderwerpen.

Deze volautomatische test kan gaatjes detecteren die zelfs kleiner zijn dan 3 micron door een elektrisch potentiaal te introduceren tussen een detecterende elektrode en een elektrische aarde (d.w.z. een metalen mal of doorn die het onderdeel vasthoudt) terwijl het kunststof onderdeel zelf als isolator fungeert.

Hoe de detectie werkt

Als er een scheurtje of gaatje in het plastic materiaal wordt ontdekt, wordt er een elektrisch contact gemaakt tussen de elektrode en de aarde.

Dit pass/fail-contact wordt verwerkt via de geïntegreerde generatormodule die gekoppeld is aan de hoofdmachinebesturing.

De machinebesturing kan een functie voor ‘deel-uitwerping’ inschakelen of trends in het productieproces volgen, die kunnen worden teruggekoppeld voor vroegtijdige procesaanpassing of onderhoud.

Meting en functie van de contraelektrode

De meting van de contraelektroden zorgt ervoor dat alle elektroden volledig werken. Elke elektrode geeft dan een individueel signaal af dat verwerkt wordt door de PLC-eenheid van de machine.

Om de hoogspanning te beperken en het ontstaan van statische elektriciteit te minimaliseren, biedt Tantec het dubbele polariteitssysteem (gepatenteerd).

Lekdetectietechnologie

De lekdetectietechnologie van Tantec heeft zijn wortels in de Corona-technologie van het bedrijf, die vlambogen kan detecteren wanneer een hoogspanningssonde een pad naar de aarde vindt.

Deze technologie is aangepast om een lekdetectieproces te creëren dat niet-destructieve tests van kunststof spuitgietonderdelen mogelijk maakt. Dit proces helpt te bepalen of er een gat in het onderdeel zit zonder het te beschadigen, waardoor het een hulpmiddel van onschatbare waarde is in de productie-industrie.

Wist u dat ons lekdetectiesysteem gaatjes kan detecteren die zelfs kleiner zijn dan 3 micron. 3 micron is 0,003 millimeter!

Hoe het werkt

Het lekdetectieproces van Tantec werkt alleen op niet-geleidende materialen zoals spuitgiet onderdelen. De onderdelen moeten een opening hebben aan de onderkant en een gesloten uiteinde aan de andere kant of een vlakke wand of plaat hebben, welke als isolator functioneert tegen van hoogspanning, waardoor het detectieproces mogelijk is.

Het proces gebruikt een gelijkspanning en detecteert of er de spanning tussen het plastic en de hoogspanningsonde plaats heeft, en creëert alleen bijproducten of elektrische ontlading wanneer er een lek aanwezig is. Als er een detectie is, zal er een kortsluiting zijn en de generator zal een signaal afgeven dat de detectie of het defect aangeeft.

De opstelling bevat enkel een generator, een transformator, een hoogspanningskabel, een geaarde basis en een hoogspanningssonde. Een goed onderdeel passeert als er geen storing wordt gedetecteerd, terwijl een slecht onderdeel een alarmconditie geeft die verschijnt in de rechter schermhoek, om aan te geven dat er een electrische doorslag heeft plaatsgevonden.

Proces voor detectie van tegengestelde polariteit

Het tegengestelde polariteitsdetectieproces van Tantec biedt twee waarden of toevoegingen bovenop de lekdetectie. Het vermindert een deel van de statische elektriciteit die aanwezig is tijdens het detectieproces en maakt een doordat er gebruik gemaakt wordt van hoogspanning het mogelijk om nog kleinere gaten te detecteren. Hoe hoger de spanning, hoe kleiner het gat dat kan worden gevonden, waardoor de diëlektrische laag of opening kan worden gepasseerd en de hoge hoogspanning zijn weg naar de grondelectrode vindt. Dit proces verhoogt de nauwkeurigheid van lekdetectie, waardoor de integriteit van het product wordt gegarandeerd en het risico op verspilling wordt verminderd.

Toepassing in spuitgieten

Lekdetectietechnologie is vooral nuttig in de spuitgietindustrie. De lekdetectiesystemen van Tantec kunnen worden ontworpen en ontwikkeld voor specifieke toepassingen, zodat elke fabrikant een oplossing op maat krijgt. Deze systemen kunnen afzonderlijke onderdelen of meerdere onderdelen tegelijk testen, zodat fabrikanten defecte onderdelen snel en efficiënt kunnen identificeren.

De lekdetectietechnologie van Tantec kan gaatjes detecteren tot in het micronbereik, waardoor een hoge mate van nauwkeurigheid bij het identificeren van lekkages wordt gegarandeerd. Geinteresseerden kunnen monsters opsturen voor testen en verificatie, zodat ze de effectiviteit van de technologie voor hun specifieke behoeften kunnen evalueren.

The management of Tantec contact people

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het leveren en produceren van kwalitatief hoogwaardige oppervlaktebehandelingsproducten voor alle industrietakken.

Tantec biedt zowel standaard machines als op maat gemaakte machines.

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan! Wij zijn u graag van dienst.

Systeemontwerp en -ontwikkeling

De systemen van Tantec zijn ontworpen en ontwikkeld voor de toepassing van haar klanten. Het kan zowel de houder voor het onderdeel als de hoogspanningssonde leveren, of alleen de hoogspanningssonde als het onderdeel al op een bestaande doorn of mal zit die door Tantec gebruikt kan worden.

Individuele detecties en trends

Het systeem van Tantec kan individuele detecties uitvoeren, zodat klanten al hun onderdelen tegelijk kunnen testen en weten welke het hebben begeven. Deze functie helpt bij het vinden van trends in het spuitgietproces, geeft problemen met de matrijs aan en maakt aanpassingen mogelijk om stilstand zo veel mogelijk te voorkomen.

Testen

Wij bij Tantec raden u aan monsters op te sturen om de onderdelen te testen en te zien of we de gaten kunnen detecteren. Tantec kan feedback geven over de gevonden of niet gevonden gaten, waardoor het een uitstekende manier is om het concept en de waarde van het systeem te helpen bewijzen.

Casestudies

Tantec heeft in de loop der jaren met verschillende spuitgietbedrijven samengewerkt en deze bedrijven waren tevreden over het geleverde proces en de controle. De lekdetectietechnologie helpt bij het opbouwen en ontwikkelen van hun bedrijf door de betrouwbaarheid van de producten die ze naar hun klanten verzenden te waarborgen.

Praktijkvoorbeeld 1:

Een jarenlange klant in de spuitgietindustrie gebruikt al jaren de lekdetectietechnologie van Tantec. Ze hebben de technologie geïntegreerd in hun productieproces, dat 24/7 draait met minimale tussenkomst van de operator. Het lekdetectiesysteem heeft hen een hoog niveau van kwaliteitscontrole opgeleverd, waardoor de betrouwbaarheid van het product wordt gegarandeerd en verspilling wordt beperkt.

Case

Praktijkvoorbeeld 2:

In dit geval gaat het om een bedrijf dat de lekdetectietechnologie van Tantec gebruikt om 48 tot 64 buisjes tegelijk te testen, rechtstreeks van de spuitgietmachine. Dit systeem met hoge doorvoer maakt efficiënt testen mogelijk en helpt de productbetrouwbaarheid tijdens het hele productieproces te behouden.

Case

Voordelen van lekdetectietechnologie

De lekdetectietechnologie van Tantec is een geweldige niet-destructieve test en biedt nauwkeurige en efficiënte oplossingen voor lekdetectie voor spuitgietonderdelen. Met de mogelijkheid om zelfs de kleinste gaatjes te detecteren, zorgt Tantec’s technologie voor productintegriteit en vermindert het verspilling. De technologie brengt geen schade toe aan het onderdeel, vermindert de afval en zorgt voor productbetrouwbaarheid. Fabrikanten die hun kwaliteitscontroleprocessen willen verbeteren, zouden moeten overwegen om de lekdetectietechnologie van Tantec in hun activiteiten te integreren.

Lekdetectie FAQ

Waarom lekdetectie gebruiken?

Om eenvoudig vast te stellen of er een gat aanwezig is zonder het onderdeel te beschadigen. Het garandeert productbetrouwbaarheid, vermindert het risico op lekkage en helpt bij het identificeren van mogelijke problemen in het spuitgietproces.

Waarde van het proces

Het lekdetectieproces biedt waardevolle inzichten in productkwaliteit en spuitgietprocessen. Het helpt trends te identificeren, afval te verminderen, productbetrouwbaarheid te behouden en klanttevredenheid te garanderen. Bovendien kan het geïntegreerd worden met automatiseringssystemen voor minimale tussenkomst van de operator.

Onderdelen die lekken kunnen detecteren?

Lekdetectie werkt het best op niet-geleidende materialen, zoals spuitgiet onderdelen met een opening aan de ene kant en een gesloten kant aan de andere, of vlakke wanden of platen. Het is cruciaal om een open uiteinde te hebben voor aarding en hoogspanning aan de andere kant, om een elektrisch veld te creëren voor het detectieproces.

Tijd detectieproces

De detectietijd ligt meestal tussen een halve seconde en een seconde. Langer is meestal niet nodig, omdat daardoor fijnafstellingen in termen van spanning kunnen worden gemaakt.

Technische specificaties

KENMERKEN:
Eenvoudig te installeren en te gebruiken Ongecompliceerde bediening in de productielijn.
Snelle detectietijden Detectie van lekkage gebeurt in-line of tijdens het stoppen bij de indexbeweging. Typische testtijden vanaf 0,03 seconden.
Dubbele polariteitsdetectie (gepatenteerd) Beperkt hoogspanning en minimaliseert de opwekking van statische elektriciteit.
Volledige integratie Moet volledig worden geïntegreerd in bestaande productielijnen.
Zeer nauwkeurige testelektroden Voor het testen van kleine kwetsbare onderdelen.
Niet-destructief testen Geteste onderdelen blijven onbeschadigd, waardoor er geen afval ontstaat.
Detectie van enkelvoudige of meervoudige onderdelen Door tegenelektrodemeting toe te voegen kunnen meerdere onderdelen getest worden.
Geen corona-ontlading Het gebruik van gelijkspanning elimineert corona-ontlading.
Technische specificaties LeakTEC-plasmabehandling
Netspanning en -frequentie 230 VAC 50/60 Hz
Uitgangsspanning/testvermogen Max. 40 kv/max. 2000 Watt
Stroomvoorziening HV-X-plasmageneratorserie
Detectietijden Vanaf 0,03 sec. (andere op aanvraag)
Antal onderdelen per batch Aangepast
Elektrode-ontwerp Aangepast aan toepassing
Behandelbare materialen Alleen niet-geleidend
Onderdeeldikte Van 0,1-5,0 mm andere op aanvraag
Besturing en connectiviteit Compleet met aanraakscherm (standaard interface)
Naleving van de regelgeving CE – RoHs – WEEE