Corona behandeling van injectiespuiten | SyrinTEC

Oppervlaktebehandeling buitenkant

SyrinTEC is speciaal ontworpen voor 360° Corona behandeling van PP en PE injectiespuiten.

Normaal gesproken wordt de SyrinTEC als eerste proces geplaatst voordat de injectiespuiten de drukpers ingaan.

Door gebruik te maken van de SyrinTEC kan het gehele buitenoppervlak behandeld worden zonder enige behandeling aan de binnenkant, wat de wrijving aan de binnenkant van de cilinder zou kunnen verhogen en de zuiger zou doen slepen bij gebruik.

Het doel van oppervlaktebehandeling van materialen op polymeerbasis is om de benattingsgraad van het oppervlak te verhogen door middel van elektrische ontlading.

De lage oppervlakte spanning van op polymeren gebaseerde substraten leidt vaak tot slechte hechting van inkten, lijmen en coatings.

Om een optimale hechting te verkrijgen, moet de oppervlakte spanning van het substraat worden verhoogd tot net boven die van het aan te brengen materiaal.

Oppervlaktebehandeling met corona resulteert in verbeterde hechtingseigenschappen.

SyrinTEC is speciaal ontworpen voor het optimaliseren van de hechtingseigenschappen van drukinkten op spuitvaten die normaal gemaakt zijn van polymeermateriaal met een lage oppervlakte spanning, zoals PP, PE en andere materialen.

SyrinTEC maakt gebruik van zeer duurzame keramische elektrode-elementen wat resulteert in een volledige en uniforme behandeling van de injectiespuiten.

De SyrinTEC is verkrijgbaar als standaardunit in een lage- en hogesnelheidsconfiguratie voor integratie in bestaande drukpersen. Er zijn aangepaste units verkrijgbaar voor specifieke drukmachines.

Oppervlaktebehandeling binnenzijde

Tantec biedt ook oplossingen die de binnenkant van injectiespuiten kunnen behandelen.

Het effect van de oppervlaktebehandeling aan de binnenkant van de injectiespuit zorgt voor een betere coating van de binnenkant van de injectiespuit om de wrijving bij het duwen en trekken aan de zuiger te verminderen.

Tantec kan aan de hand van uw productieproces en vereisten bepalen welke manier van coronabehandeling het meest geschikt is om aan uw behoeften te voldoen.