Corona behandeling van schuim en karton | FoamTEC

FoamTEC

PP schuim/golfkarton is gemaakt van gemengd PP co-polymeer en heeft één groot nadeel – een lage oppervlakte, wat resulteert in een slechte oppervlaktehechting voor lijmen en inkten op waterbasis.

Corona-behandelingssystemen van Tantec verhogen de oppervlakte spanning aanzienlijk en verbeteren de hechting.

Corona behandeling van schuim en karton. Om de behandeling te optimaliseren en afval te minimaliseren is het belangrijk dat het volledige plaatoppervlak behandeld wordt. Om dit resultaat te bereiken, is het noodzakelijk om de corona tot aan de rand van de plaat te laten ontladen.

Tantec lost dit probleem op door de dikte van de dielectricumlaag te vergroten, waardoor de wals langer doorloopt en coronabehandeling tot aan het eind van de rand van het schuim/golfkarton mogelijk is.

Door de isolatiedikte te vergroten, wordt de ontlading gelijkmatiger en worden schuim/golfkarton tot een dikte van 50 mm gelijkmatig behandeld.

De FoamTEC is beschikbaar voor enkelzijdige en dubbelzijdige behandeling. Een in breedte verstelbare elektrode zorgt voor maximale flexibiliteit.

Elektrodehoogteverstelling met digitale uitlezing. Bij het behandelen van golfkarton is het belangrijk om de behandeling binnen de holtes te beperken om vermogensverlies en het ontstaan van ozon te voorkomen.

De FoamTEC met verdikte isolatie van de contra-elektroden beperkt de behandeling in de holtes.

Technische specificaties

KENMERKEN:
Eenvoudig te installeren en te gebruiken Het systeem vereist perslucht en een elektrische aansluiting.
Enkel- of dubbelzijdig Zowel enkelzijdige als dubbelzijdige coronabehandelingssystemen verkrijgbaar.
Eenvoudige aanpassing van de behandelbreedte De roestvrijstalen draadelektroden kunnen eenvoudig in behandelbreedte worden aangepast. Hiervoor hoeft het elektrische voedingssysteem niet te worden aangepast.
Wattdichtheidsregeling In combinatie met de stroomgenerator uit de HV-X-serie past het systeem het uitgangsvermogen van de generator aan de productiesnelheid aan.
Parallelle opening Een parallel schuifmechanisme met pneumatische cilinders maakt eenvoudige toegang tot het behandelingsgebied mogelijk voor reiniging en onderhoud.
Procesbeheersing In combinatie met de stroomgenerator uit de HV-X-serie en PLC-units kan het systeem heel eenvoudig worden gemonitoord en aangepast.
Kostenefficiënt behandelingsproces Er is alleen elektrisch vermogen nodig voor een effectieve behandeling van schuim en karton. De systemen werken meestal met een vermogen van 1-4 kW, afhankelijk van de breedte en snelheid.
Veilig en schoon Het systeem is uitgerust met veiligheidsschakelaars en vergrendelingen voor een veilig gebruik. Het ozonfiltersysteem verwijdert de ozon die tijdens het proces wordt gegenereerd.
Technische specificaties FoamTEC-plasma treater
Netvoeding 3 Ph. 400 VAC eller 230 VAC (andere op aanvraag)
Behandelingsvermogen 200-4000 Watts
Persluchtlucht 5–6 bar gefilterde lucht
Behandelingsmogelijkheden Enkel- of dubbelzijdige behandeling. Max. 50 mm dik
Behandelbreedte 10-3000 mm
Productiesnelheid 1–30 m/min (andere op aanvraag)
Behandelbare materialen PP, PE, PVC, nylon, PC, PVR en andere (alleen niet-geleidend)
Optioneel Aangedreven rollen voor beweging van onderdelen
Besturing en connectiviteit Compleet met touchscreen. (Standaard – Proface)
Naleving van de regelgeving CE – RoHs – WEEE