Oppervlaktebehandeling voor plastic kaarten

Bij het bedrukken van plastic kaarten treden heel vaak problemen op. Dit komt omdat de meeste soorten plastic kaarten zijn gemaakt van PVC, dat net als andere polymeer- en composietmengsels bekend staat om zijn antikleefeigenschappen. Hierdoor hechten inken en digitale prints slecht aan het oppervlak. Vanwege dit probleem ondervinden veel bedrijven problemen bij het bedrukken op plastic kaarten, omdat het met deze materialen bijna onmogelijk is om een excellente hechting van de bedrukking op platic kaarten te bereiken.

Tantec heeft weten te achterhalen wat het probleem is waar velen van u mee te maken hebben bij het afdrukken op plastic kaarten, zoals waaronder visitekaartjes, klantenkaarten en bibliotheekpassen, om slechts een paar voorbeelden te noemen. Wij zijn altijd hard aan het werk om u een oplossing te bieden die niet alleen effectief is, maar ook efficiënt, door nieuwe manieren te ontdekken die een betere kwaliteit van de drukhechting garanderen.

De servicestandaard van Tantec steekt met kop en schouders boven de rest van de industrie uit. Door middel van hypermoderne plasma-oppervlaktebehandeling bieden wij ongeëvenaarde inkthechting, zelfs bij hoge snelheid. Onze hoogopgeleide en ervaren ingenieurs bieden naast hun expertise een breed scala aan diensten, zoals inkapseling, barcodering, UV-printen, DOD-printen en oppervlaktereiniging.

Een goede hechting bereiken bij het beprinten van plastic kaarten

Voor een goede hechting van inkt op kunststof moet de oppervlakte-energie van het materiaal waar het oppervlak uit bestaat hoger zijn dan de oppervlaktespanning van de inkt. Het meest gebruikte materiaal voor plastic kaarten, PVC, heeft een lage oppervlakte-energie van slechts zo’n 34 á 38 Dynes/cm² (mN/m). Dit is de reden waarom de hechting van inkt op plastic kaarten voor veel bedrijven zo’n probleem is.

Inkjetinkt heeft meestal een vaste oppervlaktespanning, waardoor fabrikanten manieren en technieken moeten zoeken om de oppervlakte-energie van het materiaal waarop wordt gedrukt te verhogen. Testen is een cruciaal onderdeel van het verbeteren van de hechtingseigenschappen. Alleen door middel van testen kunnen fabrikanten beslissen wat de beste verhouding is voor de hechting tussen de oppervlakte-energie van het te beprinten materiaal en de oppervlaktebelasting van de voor het printen gebruikte inkt.

Naar aanleiding van uitgevoerde tests en verzamelde gegevens, kunnen de ingenieurs van Tantec stellen dat de oppervlakte-energie van een materiaal het beste gemeten kan worden met behulp van een contacthoekmeter. Via uitgebreide tests met dit appraat kunnen ingenieurs bepalen wat de ideale oppervlakte-energie van het betreffende materiaal is ten opzichte van de oppervlaktespanning van de inkt. De op deze manier verkregen gegevens zijn van waarde voor alle toekomstige voorspellingen ten behoeve van betrouwbare oppervlakte-actuatieniveaus.

tantec-managament

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

The management of Tantec contact people

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het leveren en produceren van kwalitatief hoogwaardige oppervlaktebehandelingsproducten voor alle industrietakken.

Tantec biedt zowel standaard machines als op maat gemaakte machines.

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan! Wij zijn u graag van dienst.

 

Hoe verbetert plasmabehandeling de kwaliteit van afdrukken op plastic kaarten?

Bij het bedrukken van plastic kaarten is de kwaliteit van de inkthechting absoluut essentieel. Onze ideale oplossing hiervoor is plasmabehandeling: dit is niet alleen zeer efficiënt, praktisch en milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend.

Plasmabehandeling omvat drie processen die op moleculair niveau plaatsvinden om de hechting van inkt te vergroten. Het eerste proces begint wanneer plasma, een sterk geïoniseerd gas, wordt blootgesteld aan een hoge vitaliteit in combinatie met materialen variërend van polymeren, keramiek, metalen, composietmengsels en zelfs aan glas. Wanneer de deeltjes worden blootgesteld, stijgt de temperatuur, waardoor de elektronen rond de atoomkern van de kern af beginnen te bewegen. De atomen worden erg heet en kunnen niet rond de kern blijven.

Nu start de tweede fase van het proces, omdat deze vrije radicalen en verschillende deeltjes in het dynamische plasma iets nodig hebben om zich aan te binden. Ze verbinden zich daarom met de moleculen op het oppervlak van het materiaal, waardoor extra polaire groepen ontstaan.

Zodra deze nieuwe polaire groepen zijn gevormd, is het materiaal ontvankelijker voor inktgeworden. Dit proces verhoogt niet alleen de kwaliteit van de hechtingsvorming, maar garandeert ook een bredere verspreiding van de inkt, met als resultaat een betere afwerking. De stortvloed aan ionen vanuit het plasma verwijdert ook alle organische verontreinigingen, waardoor het oppervlak van het materiaal helemaal schoon het proces uit komt.

Nadat alle organische verontreinigingen zijn verwijderd, verkeert het oppervlak in de perfecte toestand voor het bedrukken met inkt en overlays, zodat u het beste resultaat behaalt op plastic kaarten. Dit is waarom dit proces en deze technologie de beste keuze zijn voor deze werkzaamheden.

Welke plasmabehandelingstechnologie is de beste keuze voor u?

Bij bestellingen voor hoogwaardige toepassingen rondom plastic kaarten is de ideale keuze atmosferische plasmatechnologie. Dit komt omdat atmosferisch plasma perfect is voor printen op hoge snelheid, waarbij de procedure zowel effectief als herhaalbaar is. Deze technologie kan tot 30.000 kaarten per uur plasmabehandelen en kan volledig op maat gesteld worden zodat deze perfect in uw assemblageproce past.

Tantec blinkt uit in de productie van deze hypermoderne technologie, die even effectief als efficiënt is. Niet alleen dat, maar de technologie die wij aanbieden is slechts half zo groot als conventionele atmosferische plasmabehandelingssystemen. Daarmee bespaart uw bedrijf een hoop vloeroppervlak dat voor andere bewerkingen kan worden gebruikt.