Atmosferische plasmabehandeling | SpinTEC

Het nieuwe SpinTEC Atmosferisch Plasmabehandelingssysteem van Tantec is gebouwd rond het concept van een hoogspannings DC-plasmaontlading in atmosferische lucht. Dankzij de veelzijdigheid van dit systeem kan het worden gebruikt in volledig geïntegreerde robotcellen, als zelfstandige eenheid of in vrijwel elke productielijn.

SpinTEC heeft een AC-motor voor het ronddraaien van 2 stuks PlasmaTEC-X nozzles die naar binnen gericht zijn voor een gelijkmatige behandeling en om de warmte-impact te minimaliseren.

Het behandelgebied kan tussen 40-150 mm zijn. SpinTEC wordt aangesloten op standaardgenerator PLX en standaard PlasmaREMOTE. Het systeem kan tot 1000 rpm/min. draaien en het is mogelijk om tot 10 m/min. te behandelen.

Voor een goede plasma- vorming uit de plasmanozzle moet de perslucht een bepaald druk- en volumeniveau hebben. Het nieuwe AirTEC-systeem, dat in de PlasmaTEC-X is ingebouwd, zorgt te allen tijde voor een constante luchtstroom naar de plasmanozzle.

Met het AirTEC-systeem past de generator automatisch de luchtstroom van de plasmanozzlen aan, ongeacht de lengte van de kabel/slang. Het AirTEC-systeem, in combinatie met de universele stroomingang, maakt de SpinTEC zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn geen aanpassingen nodig, gewoon aansluiten op het elektriciteitsnet (netstroom) en perslucht en het apparaat is klaar voor gebruik.

De nieuwste functie van Tantec die nu wordt aangeboden is “Stand-by-airflow”. Via de HMI kan de operator een luchtstroom instellen tijdens stand-by om te voorkomen dat stof wordt aangetrokken door de plasmanozzle. Alle aansluitingen van de SpinTEC generator naar de plasmanozzle worden gemaakt één stekker, waardoor het aansluiten en het gebruik heel eenvoudig is. Dankzij de DC-technologie en het AirTEC-systeem zijn er geen aanpassingen nodig als de kabellengte verandert.

Technische specificaties

KENMERKEN:
Gebruiksvriendelijk Het systeem moet worden aangesloten op netstroom en perslucht, er is geen aanpassing van lucht of stroom nodig.
Potentiaalvrije ontlading Kan zowel geleidende, niet-geleidende als halfgeleidende oppervlakken behandelen.
Behandeling met hoge snelheid De krachtige plasmabron maakt behandelingsnelheden tot 10 m/min. mogelijk, afhankelijk van het materiaal.
Controlesignalen Er is een groot aantal verschillende signalen beschikbaar op een digitale interface om de plasmaontlading te allen tijde te regelen en te bewaken.
Automatische persluchtregeling Ongeacht de lengte van de stroom/luchtkabel past de generator zich automatisch aan om de juiste persluchtdruk en luchtstroom te garanderen.
Compact en lichtgewicht Compact en licht van gewicht maakt de SpinTEC eenvoudig te integreren in bijna elke productielijn of robotcel.
Stand-by-Airflow De luchtstroom wordt elektronisch geregeld, waardoor als de generator wordt ingeschakeld in de stand-by modus, een kleine luchtstroom voorkomt dat er stof wordt aangetrokken door de plasmanozzle.

 

Technische specificaties PlasmaTEC-X Generator PlasmaREMOTE SpinTEC
Netspanning en -frequentie 100-250 VAC – 50/60 Hz – (universele voedingsingang) N.V.T. 200-250VAC – 50/60Hz
Uitgangsspanning/vermogen 550VA N.V.T. 1000watt
Operationele snelheid 10 ms N.V.T N.V.T.
Uitschakeltijd 1 ms N.V.T. N.V.T.
Controle-interface M12 (8-polig) M12 (4-polig) M12 (8-polig)
Afmetingen (BxLxH) mm 150x470x198 125x169x167 210x299x468
Gewicht in kg 6,1 2,0 12,5 kg
Behandelingsbreedte in mm N.V.T. N.V.T. 40-150 mm
Persluchttoevoer 5-6 bar, droog en schoon N.V.T. N.V.T.
Persluchtaansluiting OD 8 mm
insteekkoppeling
N.V.T. N.V.T.
Persluchtverbruik N.V.T. N.V.T. 66 ltr/min
Capaciteit N.V.T. N.V.T. 10 m/min.
Naleving van de regelgeving CE – RoHS – WEEE CE – RoHS – WEEE CE – RoHS – WEEE