Verbeterde hechting voor een van de grootste fabrikanten van skibindingen

De Franse skibindingen fabrikant Look is een van de bekendste en meest gerespecteerde merken op skigebied. De bindingen van Look bieden de perfecte combinatie van veiligheid en prestatie, en staan aan de basis van enkele van de meest optimale oplossingen op de markt. De in in Nevers gevestigde skibindingenspecialist is een van de grootste fabrikanten van hoogwaardige bindingen ter wereld.

Een skibinding is het mechanisme waarmee de skischoen aan de ski wordt bevestigd.

“We hebben eerder problemen gehad met handmatige bevlammingssystemen. De hechting van de verf op de plastic onderdelen is ondermaats, en dat is een probleem vanuit het perspectief van de kwaliteitsnormen die Look hanteert. De gebruiksomstandigheden van skibindingen zijn namelijk zeer ruig. De grote temperatuurverschillen, van zeer laag to warm, hebben een grote impact,” zegt Olivier Duhamel van Look.

Een van de grootste nadelen van vlambehandelingsapparatuur is dat het vaak krimp, oppervlaktescheuren en glansverlies veroorzaakt. Het Tantec VacuTEC-systeem lost deze problemen op: het proces dat dit systeem uitvoer zorgt voor een uniforme en consistente oppervlaktebehandeling van het kunststof onderdeel. Daarnaast maakt het ook een einde aan het brandgevaar dat de aanwezigheid van open vlammen in de fabriek met zich meebrengt.

Bovendien verloopt het werk sneller, en wordt er tegenwoordig flink op verf bespaart, omdat de verspilling ten opzichte van het oude proces minimaal is.

Voordelen voor Look van Tantec’s VacuTEC:

Een verbeterde werkomgeving voor het bedienend personeel, zonder gevaarlijk gas en zeer hoge temperaturen, dan bij vlambehandeling.

Het oppervlak van alle onderdelen wordt voor 100% behandeld, zelfs zeer moeilijke delen waar het met vlambehandeling niet mogelijk was om het gewenste resultaat te bereiken.
Alle onderdelen worden gelijkmatig behandeld.

De workflow voor grote volumes is aanzienlijk verbeterd, omdat Look’s VacuTEC speciaal is ontworpen op basis van de behoeften van de klant. Het systeem bevat meerder schappen, waardoor het veel artikelen tegelijkertijd kan behandelen.

De VacuTEC biedt zeer snelle behandeltijden en zorgt voor optimale hechtbaarheid voor stroomafwaartse coating-, lijm-, verf- en printtoepassingen. In de vacuümbehandelingskamer wordt een vacuüm opgebouwd tussen de 0,5 en 6 mbar, waarna een elektrische ontlading wordt gecreëerd via de geïntegreerde plasma-elektrode.

Dankzij deze elektrode-naar-elektrode-technologie is de behandeling intensiever, waardoor de behandelingsdoorlooptijd korter wordt en er in de meeste gevallen geen gas nodig is. Aafhankelijk van het materiaal en de samenstelling ervan ligt de behandeltijd tussen de 2 en 120 seconden.

De VacuTEC wordt gewaardeerd om de eenvoudige bediening, de betrouwbaarheid in productie en de hoge processnelheid.

VacuTEC maakt het volgende mogelijk:

  • Gelijkmatige en uniforme behandeling van alle oppervlakken van driedimensionale onderdelen
  • Behandeling van specifieke plekken op driedimensionale onderdelen
  • Behandeling van grote onderdelen
  • Oppervlaktemodificatie zonder invloed op de hoofdmassa.
  • Kostenefficiëntie en hechtingseigenschappen die lange tijd meegaan
  • Milieuvriendelijke oplossing

Tantec biedt zowel standaard als op maat gemaakte apparatuur die in het productieproces kan worden geïntegreerd in zowel nieuwe als bestaande on-line productieomgevingen.

Lees hier meer over de VacuTec