Corona laboratoriumsysteem | LabTEC-X

LabTEC-X is een coronasysteem dat is ontworpen voor gebruik in een laboratoriumomgeving. De generator die bij dit systeem geleverd wordt, is aangepast voor een betere controle als het systeem gebruikt wordt als testapparaat.

Het systeem is strikt handmatig te gebruiken en is een veilige aanvulling voor elk laboratorium. Je kunt gemakkelijk verschillende onderdelen behandelen door het geïsoleerde handvat van de elektrode vast te houden.

In productie zijn verlijmen en afwerken van spuitgiet-, en geëxtrudeerde onderdelen van polyethyleen, polypropyleen, TPO en EPDM een altijd aanwezig probleem. Medische laboratoriumproducten gemaakt van polystyreen hebben een slechte benattingsgraad en een slechte celhechting.

Oppervlaktebehandelingstechnologie biedt innovatieve oplossingen voor hechtings- en benattingsproblemen in veel industrieën. Corona oppervlaktebehandeling is een
modificatie van polymeeroppervlakken door elektrische ontlading bij onder atmosferische druk.

Het coronaproces creëert de nodige polaire functionele groepen op het polymeeroppervlak die de hechting en benattingsgraad bevorderen. Tantecs LabTEC-X is speciaal ontworpen voor de behandeling van kleine polymeeronderdelen.

Dit omvat zowel driedimensionale onderdelen als films. De LabTEC-X is speciaal geconfigureerd voor R&D lab “proof of concept”- werk. Dit systeem bestaat uit een hoogfrequente generator en een behandelingsstation met een in het station geïntegreerde hoogspanningstransformator.

De hoogspanningstransformator verhoogt het uitgangssignaal van de generator om de hoge frequentie te produceren. De uitgang van de transformator wordt via een geïsoleerde hoogspanningskabel aangesloten op een roestvrijstalen of keramische walselektrode.

Wordt geleverd als pakket

Het apparaat is een compleet pakket: Generator, afstandsbediening, kabels, LAB-station, kogel- en draadelektrode. Het transformatortype is HT-X01-28: 28 kW.