LeakTEC detecteert microgaatjes in medische apparatuur

MGS Manufacturing is al lange tijd klant van Tantec. Door de jaren heen zijn er veel Tantec-systemen ingezet voor MGS-klanten, als onderdeel van vier unieke medische toepassingen.

MGS gebruikt de LeakTEC-tools van Tantec voor het controleren op lekken en het opsporen van eventuele microgaatjes in hun producten. Onlangs hadden we een gesprek met Shawn Krenke, CTO en Senior Vice President of Automation bij MGS, die meer vertelde over de voordelen die Tantec’s hoogspanningslekdetectietool, LeakTEC, in hun productie oplevert.

Waarom hoogspanningslektesten beter zijn dan andere soorten lektests

Een lektest op een product uitvoeren kan op verschillende manieren.

De meer traditionele manier voor het controleren op lekken is door middel van een druk- of vacuümtest. Maar voor sommige producten is een hooogspanningslektest de beste manier om lekken op te sporen.

Een van de belangrijkste voordelen hiervan is dat de reactietijd van het testen snel is. De uitkomt van de test is bijna direct beschikbaar, wat van belang is bij het produceren van grote volumes aan gebruiksonderdelen met korte doorloptijden. Voor MGS is dat in het dagelijks bedrijf een voordelige factor.

“Wanneer je een lektest op basis van drukverval inzet, moet je een afdichting op het onderdeel aanbrengen, het onderdeel met lucht vullen en het geheel vervolgens gedurende een zekere tijd stabiliseren voordat je kunt controleren of er sprake is van een lek,” zegt Krenke. Hij legt uit dat druklektests een langere doorlooptijd hebben dan hoogspanningstests, met een hogere kans op falen.

“Met druktesten heb je een grotere kans op vals falen wanneer doordat de afdichting aan het onderdeel verslechtert. Het lek kan zich dus ook tussen de testafdichting en het geteste product zitten, en dat is niet optimaal.”

Met vertrouwen gaatjes op micron-niveau opsporen

Voor het testen van hoogspanningslekken is geen perfecte afdichting nodig. Sterker nog, het is niet eens nodig om de onderdelen aan te raken.

Hoogspanningstesten kunnen veel kleinere gaatjes opsporen dan andere testmethoden, en met een snelheid waar geen andere testmethode tegenop kan.

“Bij andere methoden heb je te maken met een hele lange testtijd voordat je de gewenste uitkomt hebt. En daarnaast kan het bij druktesten nodig zijn om de gevoeligheid omgeving heel nauwkeurig te beheren om de defecten waar je op test nauwkeurig op te sporen,” legt Krenke uit.

“Met hoogspanningstesten kunnen we hele kleine microgaatjes in onderdelen opsporen. We zijn effectief tot ongeveer twee micron. Je kunt met hoogspanning op nog kleinere kleinere gaten testen, maar twee micron is ruim voldoende voor onze huidige toepassingen.”

De op hoogspanning gebaseerde LeakTEC-technologie van Tantec heeft zich bewezen als de juiste technologie om de behoeftes van MGS te vervullen.

LeakTEC is snel en voordelig voor grote productievolumes

Veel de producten van MGS worden in grote volumes geproduceerd. Dit betekent dat de doorlooptijd heel kort moet zijn.

“Wij hebben technologie nodig die in een zeer kort tijdsbestek kan worden uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld onze reagensstrips. Daarvoor controleren we vijf aspecten van elk onderdeel, waarbij de tests direct naast de 8-gaats persmachine die de onderdelen produceert worden uitgevoerd,” legt Krenke uit.

“We voeren bij het maken vna die 8 onderdelen dus elke cyclus tests uit op 40 verschillende afzonderlijke gebieden. En de testcyclus duurt maar ongeveer 1 seconde. Testen op 40 kenmerken in 1 seconde is alleen haalbaar met een LeakTEC-oplossing.”

De praktijk houdt in dat MGS de acht onderdelen op een pallet plaatst met elektroden eronder. Vervolgens wordt de pallet onder een andere set vaste elektroden bewogen. De vaste elektroden worden enkele milliseconden onder stroom gezet, en daarna weten ze of er in die 40 gebieden lekken zijn geconstateerd. Krenke verduidelijkt:

“Het is een geheel automatisch proces: de testopstelling wordt door een robotarm geladen, die even wacht terwijl de test wordt uitgevoerd en dan de defecte onderdelen eruit sorteert.”

LeakTEC bleek een korte terugverdientijd te hebben

Gezien het hoge productievolume en de feit dat er 40 potentiële storingspunten moeten worden getest testen, heeft MGS de LeakTEC-oplossing als een goede investering ervaren.

“Als je zoveel gebiedeb moet testen als wij, dan maakt het eigenlijk niet uit of je op 1 point of failure test of op 40. Het kost je namelijk niet 40 keer zo veel, zoals met afzonderlijke drukvervalkanalen het geval kan zijn,” zegt Krenke.

“Bij een eenmalige test is lucht misschien iets goedkoper dan hoogspanning, maar dat slaat al snel de andere kant op wanneer je op meer dan één aspect controleert.”

Wij zijn blij dat we MGS hebben kunnen helpen om hun productiebenadering te verbeteren en de kosten die ze qua tijd en hardware kwijt zijn aan het testen te verminderen. We kijken ernaar uit om MGS te blijven helpen met de verdere ontwikkeling van een nog efficiënter, nog gestroomlijnder productieproces.

Wie is MGS?

MGS is een verticaal geïntegreerde contractproductiepartner. Al tientallen jaren levert MGS op maat gemaakte oplossingen, waarvoor haar toonaangevende vaardigheden op het gebied van machinebewerking, gietproductie en automatisering maximaal worden benut. Met het ontwerpen, bouwen en integreren van geavanceerde gereedschappen en automatiseringstechnologieën biedt MGS haar klanten een dienst waar andere fabrikanten simpelweg niet toe in staat zijn.