Vacuümplasmatechnologie – webinar

Uniforme behandeling van alle oppervlakken

Vacuümplasma is een geschikte technologie wanneer uw product of onderdeel een behandeling op alle oppervlakken nodig heeft. Zelfs 3D-onderdelen met moeilijk bereikbare plaatsen worden volledig behandeld met een gelijkmatige en uniforme behandeling, dankzij het vacuüm dat in de behandelkamer in stand wordt gebracht.

Vacuümplasmabehandeling wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving binnen een afgesloten kamer, waar een matig vacuüm in stand wordt gebracht: meestal 2 tot 12 mbar. Het gas wordt vervolgens bekrachtigd met een elektrisch hoogfrequent veld. De kamer is nu gevuld met plasma, en alle oppervlakken worden gegarandeerd behandeld.

Het proces is snel, efficiënt en milieuvriendelijk. En daarnaast ook kosteneffectief, omdat het hierdoor vaak niet meer nodig is om andere dure voorbehandelingen uit te voeren.

Webinar: Vacuümplasmatechnologie

tantec-managament

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

Solving your adhesion problems

We have more than 40 years of experience in delivering and manufacturing quality, high-end surface treatment products for any industry.

Tantec has both standard machines, but also custom-designed machines.

Contact us today and get a quote. We are standing by to service you.

Waarom gebruik maken van eeb vacuümplasmabehandelaar?

Plasmabehandeling met een plasmabehandelaar van Tantec is een voordelige oplossing voor het reinigen en activeren van componentoppervlakken voorafgaand aan verwerking met toegevoegde waarde. Plasma-oppervlaktebehandeling verbetert de bevochtigbaarheid en hechting van inkt, lijm en coatings op een verscheidenheid aan substraten.

In bijna alle industriële fabricageprocessen wordt gebruik gemaakt van plasmabehandeling, en wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van de juiste apparatuur voor oppervlaktebehandeling voor elk materiaal.

Met vacuümplasmatechnologie kunt u het volgende bereiken:

– Gelijkmatige en uniforme behandeling van alle oppervlakken van drie-dimensionale onderdelen
– Behandeling van grote onderdelen
– Oppervlaktemodificatie zonder invloed op de hoofdmassa
– Kostenefficiëntie en hechtingseigenschappen die lange tijd meegaan
– Milieuvriendelijke oplossing

Belangrijkste verbeteringen dankzij oppervlaktebehandeling

Vacuümplasmatechnologie is een krachtig hulpmiddel dat de prestaties van uw product aanzienlijk kan verbeteren. De technologie biedt aanzienlijke voordelen voor producten, door de prestaties en duurzaamheid ervan te verbeteren.

Met een behandeling van het oppervlak van een materiaal wordt de bevochtigbaarheid, hechting en duurzaamheid verbeterd.

Hechting is het vermogen van inkt, lijm of coating om aan een oppervlak te kleven. Dit kan worden verbeterd door middel van oppervlaktebehandeling

Bevochtigbaarheid verwijst naar het vermogen van een vloeistof om zich over het oppervlak te verspreiden. Ook dit kan worden verbeterd

– Oppervlaktebehandeling kan ook de reinheid van het oppervlak verbeteren door verontreinigingen te verwijderen, waardoor het geschikter wordt voor verdere bewerking

tantec-managament

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het leveren en produceren van kwalitatief hoogwaardige oppervlaktebehandelingsproducten voor alle industrietakken.

Tantec biedt zowel standaard machines als op maat gemaakte machines.

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag een offerte aan! Wij zijn u graag van dienst.

Verbeterde bevochtigbaarheid door vacuümplasmatechnologie

Bevochtigbaarheid is een belangrijk gegeven dat aanzienlijk kan worden verbeterd door oppervlaktebehandeling met vacuümplasmatechnologie. Een glad oppervlak waar niets aan blijft kleven kan worden, kan door middel van een plasmabehandeling worden geëtst, waarna een betere grip en hechting van inkt, lijm en coatings mogelijk is. Plasmabehandeling verhoogt de oppervlakte-energie, waardoor een vloeistof zich gemakkelijker kan verspreiden en een dunne, continue film kan vormen.

De bevochtigbaarheid van een oppervlak wordt gemeten in dynes, wat de mate van bevochtiging van een oppervlak aangeeft Na plasmabehandeling wordt het dyneniveau van het oppervlak verhoogd, wat betekent dat de bevochtigbaarheid van het oppervlak is verbeterd. Dit zorgt ervoor dat inkten en coatings zich op egale wijze aan het oppervlak kunnen hechten.

Productuiterlijk

Een van de voordelen van plasmabehandeling is dat het uiterlijk van het product niet door het proces wordt veranderd. Het product ziet er voor en na de behandeling hetzelfde uit, en zonder een dyne-test uit te voeren kan men in feite niet zien of er iets met het oppervlak gedaan is. Daarom is plasmabehandeling een ideale optie voor fabrikanten die de bevochtigbaarheid en hechting willen verbeteren zonder het uiterlijk van het product te veranderen.

Het vacuümplasmaproces

Vacuümplasmatechnologie kan de bevochtigbaarheid en hechting van uw materiaal aanzienlijk verbeteren door de oppervlakte-eigenschappen aan te passen. Het proces werkt als volgt:

– Het materiaal wordt in een vacuümkamer geplaatst

– De kamer wordt gevacumeerd door alle lucht en gas te verwijderen

– De kamer wordt gevuld met een gas, meestal argon of zuurstof

– Er wordt een elektrische ontlading door het gas geleid, waardoor de gasdeeltjes ioniseren en plasma ontstaat

– Het plasma wordt naar het oppervlak van het materiaal geleid, waardoor de oppervlakte-eigenschappen worden veranderd

– Het gemodificeerde oppervlak heeft nu verbeterde bevochtigbaarheid en hechtbaarheid

Tantec Medical industry surface treatment system

MEDISCH

Surface treatment machine nozzles

PLASTIC KAARTEN

Tantec Corona Treaters working on foam board

SCHUIM EN KARTON

Surface treatment nozzles treating automotive surface

AUTOMOTIVE

Electronic device which can be treated with surface treatment

ELEKTRONICA

Surface treatment of cables and pipes

KABELS EN LEIDINGEN

Corona treatment of packaging products

VERPAKKING