Richards Wilcox garagedeuren profiteren van Tantec’s coronabehandeling

Voor veel mensen is de garagedeur de tweede ingang van de woning. Voordat u door de voordeur stapt, parkeert u uw auto in de garage, en daarmee wordt de garagedeur van belang. Je wilt natuurlijk dat hij functioneel is. En het moet passen bij de algehele stijl van de woning.

Toch denken de meeste mensen niet vaak na over de technologie die nodig is voor het maken van zo’n garagedeur – tenzij het de mensen bij Richards Wilcox zijn.

Om de garagedeur zowel veilig als functioneel te maken, wordt hij opgebouwd uit segmenten of panelen, zodat hij omhoog kan rollen en opvouwen. Elk deurdeel heeft een stalen buitenkant en een laag polyurethaanschuim die de buitenmantel bij elkaar houdt en tegelijk zorgt voor een betere thermische efficiëntie.


Copyright: Richards Wilcox 

Richards Wilcox heeft deze schuimtechnologie in de loop der tijd geperfectioneerd door de processen voortdurend te blijven doorontwikkelen zodat het best mogelijke eindproduct kan worden gefabriceerd.

Door plasmabehandeling verbeterde hechting

Eén van de initiatieven om de kwaliteit te garanderen was het onderzoeken van de mogelijkheden van plasmabehandeling voor het verbeteren van de hechting op de panelen.

Met behulp van deze behandeling kan de oppervlaktespanning zodanig worden verandert dat de hechtingswaarde stijgt: met andere woorden, het zou kunnen worden ingezet om het polyurethaanschuim nog beter aan de panelen te laten hechten.

Richards Wilcox onderzocht de bedrijven die machines produceerden voor deze plasmabehandeling en kwam al snel tot de conclusie dat Tantec de beste keuze was. Richards Wilcox nam contact op met Tantec, waar men maar al te graag akkoord ging met het uitvoeren van enkele proeven vóórdat Richards Wilcox een machine aanschafte, zodat ze er zeker van konden zijn dat ze de juiste machine kozen.

“Scott Beatty van Tantec kwam bij ons langs met een klein, draagbaar coronabehandelingsapparaat, en samen deden we een paar behandelingstests. Daaruit zagen we veel positieve resultaten wat betreft de hechting,” vertelt Dhruv Kumar, Engineering Manager.

Richards Wilcox hoefde er geen moment langer over na te denken en koos ervoor om de Tantec SheetTEC in hun productielijnen op te nemen:

“We hebben toen direct een bestelling geplaatst bij Tantec voor twee units voor onze twee lijnen. De apparaten werden bij levering direct geïnstalleerd en ze draaien nu fulltime. Tot nu toe hebben we nog geen echte problemen gehad, en onze testresultaten laten zien dat de hechting duidelijk beter is.”

Een geweldige samenwerking

Gedurende het hele proces was Richards Wilcox onder de indruk van de service van Tantec. Voor het installatie- en voorbereidingswerk nam Kumar contact op met het kantoor in Denemarken:

“Tijdens de installatie liepen we tegen een paar kleine kwesties aan. Maar het Deense kantoor liet zich weer van zijn beste kant zien. Ik heb echt nul klachten […] ze stonden direct klaar om te problemen te helpen oplossen, ze stuurden ons heel snel nieuwe onderdelen op enzovoorts.”

Richards Wilcox ontdekte al snel dat de nieuw geïnstalleerde apparatuur bijzonder eenvoudig te bedienen was. Bij Tantec zijn we trots en blij dat de implementatie zo’n doorslaand succes was, maar voor Scott Beatty is dit geen verrassing:

“Het is heel fijn samenwerken met de mensen van Richards Wilcox. Ze zijn vanaf het begin super professioneel en deskundig geweest, dus het verbaast me niet dat hun productielijn gemakkelijk profiteert van de coronabehandelingstechnologie.”

De apparatuur waar Richards Wilcox voor koos

Richards Wilcox koos voor een Tantec SheetTEC-apparaat voor hun productielijn.

De SheetTEC is een 34″ brede High Frequency Corona Treater. Het apparaat van Richards Wilcox is uitgerust met keramische elektroden voor de geoptimaliseerde behandeling van hun deurpanelen van niet-geleidend polymeer.

De SheetTEC is in het transportsysteem van Richards Wilcox geïntegreerd als doorvoeroplossing om een hoge capaciteit in de productiestroom te borgen.

Richards Wilcox is sinds 1912 actief en heeft een reputatie opgebouwd voor uitzonderlijke kwaliteit en klantenservice. De sectionale overheaddeuren van Richards Wilcox vodleon aan de hoogste industrienormen, dankzij het gebruik van hoogwaardige hardwarecomponenten en exclusief Neufoam™-polyurethaan.