Nauwkeurige schuimdoseertechnologie kan niet zonder PlasmaTEC-X

Al sinds 1982 ontwerpt, ontwikkelt en produceert de Britse fabrikant ASD Lighting PLC hoogwaardige verlichtingsproducten. En er is een nieuw en geavanceerd afdichtingsproces geïnstalleerd in de fabriek in Rotherham, VK. ASD Lighting heeft gekozen voor een complete oplossing met hoogst nauwkeurige ContiFoam-schuimdoseertechnologie en oppervlaktebehandeling door apparatuur van Tantec. Naast een hoge productiekwaliteit zorgt dit ook voor lagere kosten, snellere levertijden, en een drastische verkleining van ecologische voetafdruk van ASD Lighting doordat er geen transport van en naar toeleveranciers van afdichtingsoplossingen meer nodig is.

Een van de belangrijkste uitgangspunten en beloftes van ASD is “levering binnen een week na bestelling”. In combinatie met een toegenome vraag vanuit de klanten leidde dit tot veranderingen in interne werkprocessen en een aanzienlijke investering in de productie. Deze grote investering bestond uit Tantec’s PlasmaTEC-X, een oppervlaktebehandelingssysteem voor de producten van ASD Lighting dat ervoor zorgt dat de onderdelen een optimale voorbereiding ondergaan.

Waarom is plasmabehandeling zo belangrijk?

Plasmabehandeling biedt een zuinige oplossing voor het reinigen en activeren van componentoppervlakken voordat de schuimafdichting wordt aangebracht. De voorbereiding van componenten is een belangrijke stap voorafgaand aan het hechtingsproces. Plasma-oppervlaktebehandeling verbetert de bevochtigbaarheid en zoirgt voor een perfecte hechting van het schuim.

Wat is PlasmaTEC-X?

Tantec’s PlasmaTEC-X atmosferisch plasmabehandelingssysteem is gebaseerd op het principe van hoogspannings-DC-plasmaontlading in atmosferische lucht. Dankzij de veelzijdigheid van dit apparaat kan het worden ingezet in volledig geïntegreerde geïntegreerde robotcellen, als standalone unit, of in bijna elke productielijn.

Het AirTEC-systeem in combinatie met de universele voedingsingang maakt de PlasmaTEC-X zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn geen aanpassingen nodig: het apparaat hoeft alleen te worden aangesloten op netstroom en perslucht en het is klaar voor gebruik.

In bijna alle industriële fabricageprocessen wordt gebruik gemaakt van plasmabehandeling, en wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van de juiste apparatuur voor oppervlaktebehandeling voor elk materiaal.